Gezondheid

Het spreekt ( voor mij althans) voor zich dat men met de juiste voeding de gezondheid en daarmee de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Daarbij heeft het een positieve invloed op je huid.

Hier zijn 10 gouden adviezen voor een gezonde huid van binnenuit

1: Eet minder voedsel dat verstoppend werkt, zoals rood vlees, zuivel, voedsel met gehydrogeneerde olien of vetten en geraffineerde voedingsmiddelen

2: Eet je voeding in de juiste combinaties. Vanuit de Natuurlijke Hygiene is bekend dat eiwitten en koolhydraten samen in een maaltijd, moeilijker verteren en daarmee kan gisting onststaan. Ook fruit als toetje is niet aan te bevelen. Het beste eet men groenten met koolhydraten of groenten met eiwitten of groenten met .. etcetera.

3: Verkeerde vetten kunnen schadelijk zijn, maar goede, essentiele vetzuren daarentegen zijn juist onmisbaar voor een gezonde huid. Gezonde vetten vindt je in vette vis zoals sardines, makreel en wilde zalm, in ongebrande noten, pitten en zaden , in volkorengranen, in koudgeperste olien zoals lijnzaad en hennepzaadolie en in donkergroene bladgroenten.

4: wekenlijks een honingmasker verzacht de huid enorm. Kokosolie is hydraterend en verzorgend en met olijfolie kun je je huid een massage geven. Massage verbetert de doorbloeding van je huid.

5: wees matig met zout. Neem liever meer kruiden, keltisch zeezout of herbamare. Veel natrium ( in keukenzout) kan leiden tot een opgeblazen gezicht.

6: Koffie onttrekt vocht uit je lichaam. Wees matig met koffie en drink bij elk kopje koffie tenminste 1 groot glas water. Voor alcohol geldt hetzelfde.    
7: Levend voedsel ( vers fruit en rauwe groenten) bevatten veel anti oxidanten. Anti oxidanten herstellen en beschermen onze lichaamscellen en gaan zo huid veroudering tegen. Ze vertragen de veroudering van lichaamscellen en werken verjongend doordat ze herstel brengen.

8: Voldoende vezels zijn belangrijk, ze zorgen voor een regelmatige spijsvertering en helpen mee aan de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. Huidklachten kunnen veroorzaakt worden door verstoppingen in de darmen.

9: Water is belangrijk om je huid en je lichaam te hydrateren, om afvalstoffen en gifstoffen te helpen afvoeren door de nieren en de darmen.

10: Begin de dag met een reiniging van binnen uit. Het woord Break- fast betekent verbreking van de vasten staat waarin het lichaam zich gedurende de nacht bevond. Er zijn afvalstoffen vrijgekomen en het is goed om je lichaam even "door te spoelen" 's-ochtends. Water met bijvoorbeeld wat molkosan, citroensap of appelcider erdoor werkt alkaliserend en reinigend.

Leuke links

Contact Informatie

E-mail info@defruiteters.nl